Home Despre noi Articole Oferta Revista Inscriere gratuita Contact

Articole din industria lemnului

INDUSTRIA LEMNULUI
Abrazive
Cherestea
Constructii din lemn
Echipamente de ridicat si stivuit
Echipamente pentru vopsit
Echipamente si servicii de prevenire si combatere a incendiilor
Energii neconventionale
Exploatari forestiere
Ferestre
Feronerie
Ignifugari
Instalatii de exhaustare
Lemn - articole din lemn, Europaleti
Lemn - scule, unelte si accesorii
Lemn - tratamente, finisaje, adezivi
Mobila
Mobila - furnituri
Mobila - masini, utilaje
Mobila - materii prime, materiale, accesorii
Mobilier pentru birouri si cladiri publice
Parchete si pardoseli
Prelucrarea lemnului
Scari
Silvicultura
Uscatoare si aburitoare
Usi
Utilaje pentru exploatare forestiera
Utilaje pentru prelucrarea lemnului

    Solutii eficiente pentru exploatarea forestiera

Compania Elmas s-a specializat, în urma încheierii unui parteneriat exclusiv cu producatorul John Deere Forestry în România, în oferirea de solutii personalizate dedicate exploatarii forestiere moderne.

În scopul prevenirii  factorilor limitativi în exploatarea forestiera din zonele inundabile ale Dunarii, precum şi în tratamentele silvotehnice cu restrictie, se recomanda folosirea echipamentelor adaptate de tip forwarder John Deere cu IBC (Intelligent boom control) în combinatie troliul de 8 T actionat cu radiocomanda, care ridica standardele exploatarii forestiere.

Solutie aplicata pentru zonele inundabile
Exploatarea plopului euro-american (Populus euroamericana) din zona grindului de mal poate fi anevoioasa în orice perioada din cauza riscului de pierdere la taiere a arborilor în Dunare, motiv pentru care compania de exploatare şi prelucrare a lemnului Aiembalpex SRL din Poiana Mare, judetul Dolj, a ales sa rezolve acest deficit prin montarea de catre societatea Elmas, reprezentantul John Deere Forestry în România, a unui troliu cu actionare hidraulica şi radiocomanda pe noul transportor de buşteni (forwarder-ul) John Deere 1210 E IT4, utilaj pus în functiune la începutul acestui an.

Introducerea forwarder-ului John Deere 1210 E în echipa de exploatare a generat, potrivit declaratiilor reprezentantului companiei Aiembalpex SRL, ing. Theodor Emanuel Bâlteanu, la reducerea echipei formate din trei tractoare forestiere U650M, un încarcator frontal ifron, trei legatori şi doi taietori (noua persoane), la un operator forwarder  şi doi taietori (trei persoane),  la care se adauga un echipament care genereaza un consum de aproximativ şapte litri de carburant la ora de lucru.

Implementarea s-a realizat în doua etape succesive de instruire a operatorului - una anterior livrarii, pe simulator John Deere, unde au fost introduse principalele concepte de lucru cu forwarder-ul JD 1210 E, cea de-a doua etapa efectuându-se timp de o saptamâna pe utilajul clientului (JD 1210 E) în parchetele de exploatare reale, unde s-au recapitulat paşii corecti de utilizare şi operare a echipamentului, concretizându-se, la finalul instruirii practice, cu extractia a 8-9 încarcaturi pe zi, în conditiile existente.

În perioadele de ploi sau inundatie, forwarder-ul John Deere 1210 E se va echipa cu şenile pe rotile spate şi lanturi antiderapante pe rotile din fata, care sunt purtatoare de sarcini de pâna la 21 de tone, deplasându-se pe soluri moi fara probleme, ca urmare a zonei portante crescute substantial prin echiparea corespunzatoare.

Prin dotarea echipamentului cu lama de buldozer în partea din fata, cu functia de flotabilitate automata, crearea şi reamenajarea drumurilor forestiere devine din acest moment un lucru uşor de realizat în acelaşi timp în care extragem masa lemnoasa din padure, fara costuri suplimentare de executie sau carburanti suplimentari.

Solutii aplicate în tratamentele silvotehnice
În tratamentele silvotehnice progresive la stejar, care  urmaresc obtinerea regenerarii naturale sub masiv prin aplicarea de taieri repetate neuniforme, concentrate în anumite ochiuri împraştiate neregulat în cuprinsul padurii, este obligatorie folosirea troliului pentru apropierea arborilor aflati în zonele de regenerare, dupa care se procedeaza la sectionare şi transportul ecologic prin purtare directa pâna la platforma primara cu forwarder-ul John Deere 1210 E IT4, care respecta cele mai exigente norme de poluare, conform directivelor europene.

Utilajul John Deere 1210 E IT4 este echipat şi cu sistemul inteligent de manevrare a bratului macaralei, destinat încarcarii şi descarcarii buşteanului, denumit sugestiv IBC (Intelligent boom control). Aceasta inovatie este unica în lumea echipamentelor de exploatare forestiera, intuind mişcarile viitoare ale operatorului şi coordonând, automat, distanta necesara de prindere a buştenilor prin  automatizarea extensiei macaralei, operatorul nemaifiind responsabil de aceasta functie.
În acest mod, operatorii începatori devin experimentati, iar cei cu experienta devin mai rapizi, generând rezultate şi productivitati ridicate.

Transportul şi manipularea buştenilor este mai facila şi la îndemâna oricui prin intermediul solutiilor personalizate dezvoltate de compania Elmas, partener exclusiv John Deere Forestry în România.

www.utilajeforestiere.eu

< Inapoi


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player