Home Despre noi Articole Oferta Revista Inscriere gratuita Contact

Articole din industria lemnului

INDUSTRIA LEMNULUI
Abrazive
Cherestea
Constructii din lemn
Echipamente de ridicat si stivuit
Echipamente pentru vopsit
Echipamente si servicii de prevenire si combatere a incendiilor
Energii neconventionale
Exploatari forestiere
Ferestre
Feronerie
Ignifugari
Instalatii de exhaustare
Lemn - articole din lemn, Europaleti
Lemn - scule, unelte si accesorii
Lemn - tratamente, finisaje, adezivi
Mobila
Mobila - furnituri
Mobila - masini, utilaje
Mobila - materii prime, materiale, accesorii
Mobilier pentru birouri si cladiri publice
Parchete si pardoseli
Prelucrarea lemnului
Scari
Silvicultura
Uscatoare si aburitoare
Usi
Utilaje pentru exploatare forestiera
Utilaje pentru prelucrarea lemnului

    Marcarea paletilor - proiectul „Conceptul unei singure mărci”

Stimate utilizator de paleți „EUR”!

Vă aducem la cunoștință, că în anul 2013 s-a realizat un nou proiect legat de marcarea paleților „EUR”, proiectul „Conceptul unei singure mărci”, care are la bază condiția folosirii unei calități unitare  a paleților „EUR”.

Ce înseamnă mai exact acest lucru?
În momentul de față, se pot observa pe piciorul stâng al paleților „EUR”, marcaje diferite a căilor ferate sau marcajul „EPAL” (European Pallet Association).

În viitor, pe piciorul stâng al fiecărui palet „EUR” produs (fabricat), va fi imprimat cu marca „UIC”,  „Conceptul unei singure mărci”.

Practic se vor schimba marcajele existente pe piciorul stâng al paleților „EUR”, anume atât marcajele căilor ferate (ÖBB, MÁV, HZ) cât și „EPAL” (European Pallet Association) vor fi schimbate într-un singur marcaj, marcajul „UIC”,  „Conceptul unei singure mărci ”.

Exemple de marcaje folosite în momentul de față pe piciorul stâng al paletului „EUR”:

   
            

Marcajul „UIC”:

 

       
Avantajul noului marcaj: prin marcarea unică „UIC”,  al paleților „EUR”, vom avea posibilitatea de a recunoaște mult mai ușor un palet care îndeplinește toate condițiile cerute de standard.

Marcajul nou „UIC”, este introdus gradual. Marcajul actual „MÁV”, pentru fabricarea, repararea paleților  „EUR”, rămâne valabil până în 31 decembrie 2013, pentru producătorii și reparatorii licențiați sub „MÁV- EUR”.


Dar, din data de 01 ianuarie 2014, toți producătorii și reparatorii licențiați, vor trebui să marcheze pe piciorul stâng al paleților „EUR”, marca „UIC”.

Producătorul, reparatorul de paleți „EUR”, care va fi  licențiat după data de 01 august 2013, va fi obligat să utilizeze marcajul unitar „UIC”.

Pe ambele părți longitudinale al paleților „EUR” produși după această dată, vor fi marcate următoarele:
• pe piciorul stîng al paletului se va marca „UIC”;
• pe piciorul din mijloc observăm, marcajul tratamentului termic fitosanitar (IPCC) și mai jos însemnele căilor ferate emitentul licenței ( ca de exemplu, RCH, DB, FS) și codul de producție (000-0-00), primele trei cifre înseamnă codul producătorului autorizat (ex. 123), a patra cifră este ultima cifră a anului fabricației (ex. 2013 se va marca -3-), iar ultimul grup de două cifre înseamnă luna de producție (ex. iulie se va marca 07). Tot aici se observă și clema de certificare, autentificare, a celui care certifică;
• pe piciorul drept al paletului se va marca „EUR”.

Ce înseamnă restructurarea marcajelor pentru clienți?
Aceste schimbări nu au consecințe pentru utilizatorii care participă la sistemul de schimb al paleților „EUR”.  Paleții „EUR” care în momentul de față sunt în circulație și au marcaje diferite pe piciorul stâng (ex. DB, MÁV, EPAL) și pe viitor se vor putea schimba fără nici o problemă cu paleții „EUR” noi care poartă deja noul marcaj „UIC”.

În continuare se vor putea repara paleții „EUR” cu marcaje vechi deteriorate ( ex. DB, MÁV, EPAL) însă marcajul de pe partea stângă al piciorului va trebui înlocuit cu marcajul „UIC”.

EPAL, (European Pallet Association), din data de 01 august 2013, nu mai poate emite licențe „EUR” pentru fabricarea sau repararea paleților „EUR”, aceste drepturi i-au fost retrase. Producătorii licențiați de către EPAL, doar cu marcajul EPAL - EPAL au dreptul de a mai produce paleți, adică, acest lucru înseamnă, că pe cele patru picioare vor marca EPAL și NU, EUR - EPAL cum au marcat până în data de 01 august 2013.

Paleții cu marcaj EPAL - EPAL, produse (fabricate) din data de 01 august 2013, NU pot participa însă la sistemul de schimb al paleților „EUR”, astfel aceștia trebuie calificați și tratați ca paleți privați și ca atare NU sunt acceptați ca interschimbabili cu paleții „EUR”.

S.C.  MAV - REC  PALET   S.R.L.
Sediu: Str. Uzinei Nr. 9, Cod. 535600
Loc. Odorheiu Secuiesc, Jud. Harghita
Mob: +40-742-133-115 
Tel: / Fax: +40-266-215-629
E-mail: office@mavrec.ro
Web: http://www.mavrec.ro

< Inapoi


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player